+31 (0)74 - 243 34 22 Ma - Vr: 8:30 - 17:00 sales@cematic.nl
 
 

Nieuws

februari 11 2021

Wij zoeken een nieuwe collega!

Door de snelle groei van onze organisatie hebben wij op dit moment een vacature beschikbaar. Zie jij jezelf als commercieel medewerker op onze buitendienst?

Kijk dan eens op onze vacaturepagina of neem contact op met de heer Roy Laros, General Manager.
Tel. 074-243 34 22

november 22 2016

MicroPrecision MP700 schakelaar met M12 connector

Microprecision Electronics SA heeft de mogelijkheden uitgebreid van de MP700 serie vloeistofdichte veiligheidsschakelaars om zo te voldoen aan de wens van de markt om veiligheidsschakelaars als sensor toe te passen in industriële bus systemen. De veiligheidsschakelaars zijn nu beschikbaar met een M12 connector direct geïntegreerd in de behuizing waardoor er eenvoudig en zeer flexibel een interface connectie naar een industriële bus gemaakt kan worden. Deze eigenschap zorgt ervoor dat er eenvoudig een afkoppelbare kabelverbinding gemaakt kan worden, daar waar eerst enkel geïntegreerde kabelverbindingen beschikbaar waren.

Downloads

pdfDatasheet

Meer informatie
Mocht u graag meer informatie willen of wenst u een bezoek van een van onze outside sales engineers, neem dan contact op met de heer Marco Kruts tel. +31 (0)74-243 34 22 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

september 09 2016

Cematic‐Electric sluit nieuwe distributieovereenkomst met Microprecision

Cematic‐Electric heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met het Zwitserse Microprecision. Cematic‐Electric dat sinds vorig jaar een dochteronderneming is van Idétrading Electronics, is al distributeur voor de vloeistofdichte microschakelaars van Microprecision.

Met de overname van Cematic‐Electric door Idétrading Electronics zag managing director John Laros nieuwe kansen en mogelijkheden met de andere producten die ook in het programma bij Microprecision zitten. Voor de distributie van configureerbare mil‐spec indicatieled's en metaalfolieweerstanden zocht Microprecision al enige tijd een partner voor de Nederlandse markt. De mil‐spec indicatieled's zijn net als de vloeistofdichte microschakelaars configureerbaar in uiteenlopende lengtes, connectoren, spanningen en kleuren. Deze led's vinden vooral toepassing in de zware industrie, luchtvaart en speciale paneelbouw.Ook nieuw in het programma van Cematic‐Electric zijn metaalfolieweerstanden. Die kennen een zeer hoge en langdurige betrouwbaarheid en voldoen aan een nauwkeurige temperatuurcoëfficiënt en weerstandtolerantie. Door de tweedraads constructie zijn de weerstanden ook bestand tegen schokken en vibraties en daardoor geschikt en ook gecertificeerd voor defensie‐ en luchtvaarttoepassingen.

augustus 01 2016

Inductieve POLAR sensoren voor EX-zones tot -60 ℃

Nieuw in het leveringsprogramma van EGE

Voor omgevingstemperaturen tussen -60 ℃ en + 60 ℃ heeft EGE inductieve sensoren geschikt voor Ex-zone 0/20 ontwikkeld. De in RVS 1.4571 en PTFE uitgevoerde sensoren hebben een IP klasse van IP68 / IP69K, waardoor ze zelfs in omgevingen met frequente temperatuurschommelingen en in zware industriële omgevingen nog betrouwbare resultaten blijven geven. De sensoren dienen verbonden te worden met een externe versterker van het type IKM 122 Ex. Op dit moment is de sensor in twee uitvoeringen leverbaar, M12 en M18 met 2 meter FEP kabel.

Meer informatie

Voor meer informatie over de POLAR sensoren kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling, tel. 074 - 243 34 22 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

juni 20 2016

Nieuwe Frei voeding met extreem smalle bouwvorm

Frei heeft een nieuwe voeding ontwikkeld die zich absoluut kan onderscheiden door de zeer smalle bouwvorm. Deze voeding, type 149001-51071, kan hoge prestaties leveren en is geschikt voor 24V / 5A 120W. Naast het hoge rendement, kent deze voeding ook zeer lage nullastverliezen en is de voeding UL gecertificeerd. Deze voeding is vanaf heden leverbaar onder artikelnummer 149001-51071.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling, tel. 074 - 243 34 22 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mei 17 2016

Service kits van Dittrich Elektronic

Voor het kalibreren van J. Dittrich Elektronic detectiesondes zoals gasdetectoren en H2S meters op locatie heeft J. Dittrich Elektronic een aantal service kits ontwikkeld.

De service kit bestaat uit de volgende onderdelen:

- Een robuste lichtgewicht koffer met aan de binnenkant een zachte schuimvulling
- Extractieventiel met geintegreerde manometer
- Set met testgas, bijbehorende slangen en flenzen
- Een USB stick met de handleiding

Er zijn verschillende uitvoeringen van de service kit leverbaar afhankelijk van het type test gas en de detectiesonde.

Wilt u weten welke service kit geschikt is voor uw situatie?
Neem dan contact op met onze sales afdeling tel. 074 - 243 34 22 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.